I believe everyone comes to this World for a reason. Every person has a story and everyone has a mission. We all are different. I know, I came here for a reason too - to search, to learn, to care, to create, to love... and to share all of my treasures and experience with the others. I am a dreamer, I am a perfectionist, I am a woman. But before all those things - I am unique!

ДИСЕКЦИЯ НА ЕДНО ОСИНОВЯВАНЕ


То ще притежава твоите надежди, твоите мечти, твоята любов. Пука ли ти, че няма да притежава твоите очи?

Защо искам да осиновя дете?
- за да отгледам дете, на което да дам цялата си обич?
- за да имам дете и пълноценно семейство?
На каква възраст да е детето ми?
Ако е новородено:
- да е новородено, за да не се лишавам от радостта да отгледаш пеленаче и да си свидетел на първите му стъпки в живота?
- защото не искам никой да разбере, че е осиновено;
- така ще си спестя нервите покрай адаптацията му (колкото е по-голямо, толкова повече "институционални дефицити" е развило);
Ако е по-голямо:
- това няма значение, нали си е моето дете;
- по-добре е, защото като е новородено може да не се разбере, ако е болно, а аз искам здраво дете;
Трябва да е здраво, нали?
- разбира се, че трябва да е здраво - моето дете ТРЯБВА да е здраво;
- без значение дали е здраво - ще се грижа за него и ще го лекувам, нали за това съм родител?
От какъв етнос трябва да се детето?
Ако е от моят етнос:
- разбира се, че трябва да е от моят етнос, дори е хубаво, ако прилича на мен... няма да давам излишни обяснения;
- не бих отглеждала някое чуждо "циганско" дете, сополиво и крадливо, дето майка му го е хвърлила на държавата, че аз ли да й го гледам;
- за мен е важно да имам дете, без значение какъв цвят е. Толкова са красиви, невинни и чисти всички деца, каква вина имат от кого са родени?

Ако сте си отговорили на въпросите и твърденията, то без съмнение имате представа от кой тип кандидат-осиновители сте.
Нищо лично, но ако преобладават негативните твърдения, то може да се счита следното:
1. Вие не сте достатъчно добре информирани и подготвени за осиновяването като процес и какво произтича след това.
Осиновяването е преди всички РОДИТЕЛСТВАНЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ДЕЦАТА, а не запълване на празнина в семейството. За да сте наясно с мотивите си, трябва да поработите върху очакванията и мотивацията си.
По дяволите, за какво ви е дете, ако е осиновено, защото вие трябва да се почувствате "пълноценни" като родители? Дете не се осиновява САМО, когато е невъзможно да имаме свое! Дете се осиновява тогава, когато сме осъзнали ВАЗИМНАТА си необходимост от това едновременно да бъдем родители от една страна и да предложим своята обич и грижа на едно дете. Без значение от кого е родено.
2. Ако искате да осиновите новородено бебе, само за да избегнете адаптацията на детето и възможните му заболявания, то тогава вие се считате за победители на съдбата, така да се каже сте я изиграли, тъй като сте имали шанса да си изберете идеалното дете... по ваше желание... Знаете ли, че и вашето собствено дете би могло да се разболее от ДЦП на възраст о 3 годинки да речем? Бихте ли могли да си отговорите на въпроса: Какво щях да правя с това дете? Щях ли да се грижа за него или щях да го оставя в дом. Ако изберете първото твърдение, то значи бихте могли да се грижите и за болното ви ОСИНОВЕНО дете, защото от мигът, в който то влезе във вашият дом - то е ВАШЕТО СОБСТВЕНО дете и вие ще се справите с това предизвикателство. Ако сте си отговорили с второто твърдение - да го ставите в дом например - то тогава вие ставате еквивалентна величина заедно с тези, които така порицавахте до вчера- как са могли да си изоставят децата и как така някой друг ще им гледа болните деца. Ако не твръдите нието едно от горните - означава, че сте осмислили процеса на осиновяване.
Никой не ви казва да сте подготвени за всичко предварително. Но РОДИТЕЛСТВОТО е професия и както за всяка друга професия, трябва да положите усилия, за да я овладеете. Още повече професията на Родител - ОСИНОВИТЕЛ е най-отговорната, тъй като в нея предизвикателството е още по-голямо. Да бъдете ДОБЪР и МЪДЪР и НЕОСЪЖДАЩ родител на дете, което не сте износили.
3. Вие доколко сте запознати с различните етноси и образите в главата ви, доколко са реалистични?
- не бихте осиновили "циганче", защото???
Ако отговорът ви е: защото е сополиво, мръсно, крадливо, проси, неграмотно, чорлаво, болнаво...
ОТГОВОРЪТ ВИ Е ГРЕШЕН!!!!
Дете, което вие отглеждате от малко, няма как да изглежда по гореописаният от вас начин.
Или вие ще го оставите да изглежда така?
Сега веднага ще кажете: Но то носи гена... и вие до колко точно сте запознати с "циганският" ген? Знаете ли, че циганите се делят на много видове, под видове, касти, йерархии? Знаете ли, че сополивите и крадливите и мръсните от тях са не повече от 15-20%?
Знаете ли, че ако едно дете се е родило от цигани, то вие можете да помогнете за неговата интеграция и да го направите достоен гражданин на страната му?

Хайде сега погледнете на осиновяването от забавната му страна. Все пак всичко е въпрос на гледна точка:
1. Изненада е как ще изглежда детето ви. Вие като малки не се ли изненадвахте на подаръците, които не знаехте какви са?
2. Ще направите едно добро на едно нищо не подозиращо дете, без да го натоварвате с бремето на историята на неговото изоставяне. В крайна сметка - то не носи отговорност за това, че родителите му не са взели решение да го задържат при себе си. хайде спестете му излишни стресове. Достатъчно е стресирано, че някакви чудати възрастни го оглеждат като домат на пазара и се чудят дали да го приберат или не...
3. Вместо да си разваляте талията, да получавате стрии и целулит, да ви се гади и да сте като парцал, поне 3 месеца, после да давате пари за раждане в добра частна клиника и ден преди раждането, тя да излезе по медиите с повишена смъртност на родилките... на вас ви се дава шанс да излезете с колата, да отидете до една голяма къща, да си вземете едно малко дете и да се приберете, настанявайки го в предварително подготвената за него стая.
4. През почти цялото време вие ще бъдете сигурни, че детето се е родило, ще можете да знаете пола му (ако сте го посочили в документите), ще се подготвяте без притеснение предварително - нали иначе било лоша поличба.
5. Ще можете да се чувствате официално "ПО-ДОБРИТЕ" родители на това дете и за вас ще остане удовлетворението, че ще бъдете до него, докато расте и ще му дадете шанса да бъде личност;
6. Ще се почувствате по-добри като хора;
7. Вие ще планирате кога и колко деца да имате;
8. Ако детето ви е по-тъмно от вас, то със сигурност ще бъде и най-екзотичното дете и най-търсеният тийнейджър, защото със сигурност дамите се захласват по Вин Дизел, а мъжете по Бионсе, Риана и т.н. - те не са ли тъмни? Ако детето ви е обгрижвано, то няма да изглежда така, както вие си го представяте - сополиво, рошаво, неграмотно, а ще бъде един/на красив/а интелигентен/н младеж с модерни дънки, прическа, очила и защо да не учи в Харвард... Не че вашето биологично дете, бяло като сняг, ако бъде пратено да следва в САЩ, няма да се прибере с някой Негър под ръка и така да обогатите родата с тъмни внуци.
Бъдете космополитни. И ПРЕДИ ВСИЧКО - БЪДЕТЕ ХОРА! Иначе простете, но изобщо не се мъчете да ставате родители...
Е, това ако не е оферта...

И ЗА ДА ЗАВЪРШИМ ТАЗИ ДИСЕКЦИЯ, НАЙ-ВАЖНОТО, НА КОЕТО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ Е ТОВА, ЧЕ ДЕЦАТА ВИ ЩЕ СТАНАТ ТАКИВА, КАКВОТО ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ. АКО СТЕ ГИ НАУЧИЛИ НА ДОБРОТА, НРАВСТВЕНОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ, ЧЕСТНОСТ И ВСИЧКИ ДРУГИ ДОБРОДЕТЕЛИ, ТО НЯМА ОПАСНОСТ ДА СЕ ПРОВАЛИТЕ КАТО РОДИТЕЛИ.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ!